Det er mulig å legge parkett over eksisterende gulvbelegg, men det er viktig å vurdere noen faktorer først.

Først og fremst, bør du sjekke at gulvet ditt er stabilt og tilstrekkelig hardt for å kunne bære vekten av parketten. Hvis det er sårbart eller ujevnt, kan det være lurt å fjerne det eksisterende gulvbelegget før du legger parkett. Dette vil sikre at parketten blir lagt på et jevnt og stabilt underlag, noe som vil bidra til at den holder seg på plass over tid.

Det er viktig at gulvbelegget ikke er for mykt, da vil parkett delvis svikte og knirk/ lyd i gulvet oppstå utover det normale. Dernest bør du sjekke om det eksisterende gulvbelegget er jevnt. Hvis det er ujevnt eller har mange uregelmessigheter, kan det være lurt å fjerne det før du legger parkett. Dette vil bidra til at parketten blir lagt jevnt og med en fin finish.

Hvis du bestemmer deg for å legge parkett over eksisterende gulvbelegg, er det viktig å huske på at du må bruke en god kvalitet på underlaget for å sikre at parketten blir lagt på en god måte. Det kan også være lurt å bruke et ekstra lag med underlag for å sikre at parketten blir lagt jevnt.

Det er også viktig å huske på at det kan være lurt å få hjelp av en profesjonell for å legge parkett, spesielt hvis du ikke har mye erfaring med å legge gulvbelegg. En profesjonell vil ha den nødvendige kunnskapen og erfaringen til å sikre at parketten blir lagt på en god måte, og dette kan bidra til å forlenge levetiden på parketten.

Alt i alt, kan du legge parkett over eksisterende gulvbelegg, men det er viktig å vurdere faktorer som stabilitet, jevnhet og underlag før du gjør det. Hvis du har spørsmål eller tvil, kan det være lurt å søke råd fra en profesjonell før du går i gang med å legge parkett. Rådfør det gjerne med oss i Gulvdeal. 

Les mer eller se tips og råd i GULVGUIDEN

Våre mest populære parkettgulv

Parkett Svalbard Natur

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen

Parkett Storfjord Natur

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Svalbard børstet supermattlakk

Parkett Svalbard

1049 kr/m2
Parkett Eik Tinnoset natur børstet supermattlakk

Parkett Tinnoset Natur

1200 kr/m2

Parkett Hemsedal

999 kr/m2

Fiskebensparkett Svalbard

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Vinje børstet mattlakkert

Parkett Vinje

899 kr/m2 999 kr/m2 Sjekk prisen
Lavest pris
Partivare Parkett Eik Hvit børstet

Parkett Cream Narrow

699 kr/m2 899 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Narrow Tinfossen mattlakkert

Parkett Tinfossen Narrow

749 kr/m2

Parkett Icefjord Narrow

798 kr/m2 998 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Svalbard børstet supermattlakk

Parkett Svalbard

1049 kr/m2
Parkett Eik Spitsbergen børstet supermattlakkert

Parkett Spitsbergen Natur

999 kr/m2

Parkett Vemork Natur

799 kr/m2 999 kr/m2 Sjekk prisen