Når du velger laminatgulv til hjemmet ditt, er det et par ting du bør huske på for å sikre at du får det beste produktet for dine behov.
En viktig faktor er tykkelsen på laminatgulvet.
En av de viktigste fordelene med å velge 12mm laminatgulv er at det er mye høyere kvalitet enn 8mm laminatgulv. 12 mm laminatgulv er svært slitesterkt, holdbart og har langt mer styrke i klikksystemet. Den er også mer stillegående og gir en mer solid følelse under føttene. Et annet viktig poeng ved valg av laminatgulv er den estetiske faktoren. Laminatgulv kommer i en lang rekke farger, mønstre og teksturer, så det er viktig å velge et produkt som matcher din stil og innredning.
Vi oppfordrer deg til å ta med hjem en prøve av laminatgulvet ditt for å se hvordan det vil se ut i rommet der det skal installeres og hvordan det vil utfylle dine eksisterende møbler og innredning. En annen viktig faktor ved valg av laminatgulv er slitasjeklassen. Laminatgulv klassifiseres etter slitasje, jo høyere klassifisering, jo mer holdbart er gulvet. Vi anbefaler å velge et laminatgulv med en AC-klassifisering på AC4 eller høyere. Dette er fordi det indikerer at gulvet er egnet for områder med mye trafikk.
For installasjoner i rom som kjøkken og bad er det også viktig å velge et fuktsikkert laminatgulv. Dette er viktig for å forhindre gulvskader og forlenge levetiden. Til slutt bør du vurdere om pris eller kvalitet er viktigst for deg. Laminatgulv kommer i en lang rekke prisklasser, så det er viktig å finne et produkt som passer ditt budsjett og dine behov.