Tips og råd

Vi vet at det kan føles overveldende når du skal legge nytt gulv. Vi har derfor samlet flere hjelpsomme og nyttige videoer som kan gjøre det enklere både før, under og etter du har lagt ditt nye gulv.

Før du skal legge gulvet

Parkett vs laminat

Det er mange som lurer på om de skal velge parkett eller laminat. Her går vi gjennom forskjellen parkett vs laminat

Parkett og gulv

Mer enn noen gang har folk fått øynene opp for hvor viktig parkett og gulv er i hjemmet. Et gulv skaper hele basen for resten av interiøret. Her går vi gjennom de forskjellige muligheten du har.

Parkettunderlag

Når du skal legge et nytt parkettgulv, så er det viktig med rett parkettunderlag. Det finnes flere forskjellige varianter til hvilket type undergulv du har. Her går vi gjennom hvilket parkettunderlag du skal ha på ditt undergulv.

Parkett under kjøkken

Det er en kjent feil at man legge parkett under kjøkken. Dette kan på sikt skape problemer. Her forteller vi deg hvordan du på riktig måte skal legge ett parkettgulv under kjøkken eller kjøkkenøy.

Laminatunderlag

Når du skal legge et nytt laminatgulv, så er det viktig med rett laminatunderlag. Det finnes flere forskjellige varianter til hvilket type undergulv du har. Her går vi gjennom hvilket laminatunderlag du skal ha på ditt undergulv.

Når du legger gulvet

Hvilke lengderetning skal parketten ligge

Mange lurer på hvilken lengeretning parketten skal ligge i et rom. Her forteller vi deg noen regler som gjelder for nettopp dette.

Montering av parkett for installatør

Det er mange ting å huske på når du skal montere parkett. Her går vi gjennom hva som er viktig å tenke på når du eller en installatør skal montere parkett.

Slik legger du 5G klikk

Vi viser deg hvordan du skal legge en parkett med klikksystemet 5G

Slik legger du 2G klikk

Vi viser deg hvordan du skal legge en parkett med klikksystemet 2G

Slik legger du Droplock klikk

Vi viser deg hvordan du skal legge en parkett med klikksystemet Droplock

Etter du har lagt gulvet

Reparasjonskit til parkett

Det er ikke et spørsmål OM du får et hakk eller en ripe i ditt nye parkettgulv, men NÅR du få det. Da er det smart å ha et reparasjonskit til parkett. Nordic Flooring har nå utviklet et reparasjoskit som er spesiallaget for akkurat ditt Nordic Flooring parkettgulv. Her forteller vi deg mer om akkurat dette.

Rengjøring av parkettgulv

Når du skal rengjøre parkett, så er det flere ting som er viktig å tenke på. Det er nemlig slik at veldig mange vasker ihjel gulvet sitt og det vil forringe levetiden. Her går vi gjennom alt du trenger å vite for å bevare parkettgulvet så lenge som mulig.

Rengjør parkettgulv kjemikaliefritt

Det beste du kan gjøre for ditt parkettgulv er å vaske kjemikaliefritt. Du trenger ikke lengre bruke såpe og andre vaskemidler for at gulvet skal blir rent og pent. Når du vasker kjemikaliefritt får du faktisk et MYE renere gulv. Vi forteller deg mer om dette her.

Supertrikset som fjerner småriper i parkett

Småriper kan være irriterende, men det kan også være superenkelt å fjerne. Har du et parkettgulv i klassisk eik, så viser vi deg supertrisket som fjernet nettopp disse småripene.

Behandling av lakkerte gulv

Men en representant fra WOCA går vi gjennom hvordan du kan behandle et lekkert gulv på best mulig måte.

Behandling av oljet og hardvoksoljet gulv

Når du har et parkettgulv som er oljet eller hardvoksoljet, så følger det med noe vedlikehold. Her går vi gjennom hele prosessen.

Hvordan fjerne dype riper i parkett

Med reparasjonskit fra Nordic Flooring, så kan du reparere dype riper og sår i parketten uten problem. Dette er en svært enkel prosess som vil gjøre riper, sår og hakke nærmest usynlige. Vi viser deg hvordan her.

Løsningen for deg med knirk i parkett

Knirk i parkett er et svært kjent problem og er noe stort sett alle opplever på et eller annet tidspunkt. Parkett er et levende materiale som vil bevege seg i henhold til temperaturer og årtider. Det er mange årsaker til at knirk kan oppstår, men heldigvis har vi en god løsning som ofte fjerner den akustiske lyden. Vi viser deg hvordan her.