Det finnes mange ulike faktorer å vurdere når du skal velge parkett for kjøkkenet ditt, som holdbarhet, vedlikehold, estetikk og pris. Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge parkett for kjøkkenet ditt:

Holdbarhet: Kjøkkenet er et høyt trafikkområde som kan være utsatt for søl, fuktighet og slitasje. Derfor bør du velge en parkett som tåler slitasje og kan holde seg bra over tid. Tretyper som eik og bøk er kjent for sin styrke og holdbarhet, og kan være gode valg for kjøkkenet.

Vedlikehold: Det er viktig å velge en parkett som er enkel å vedlikeholde og holde rent i et kjøkken. Lakkert parkett er en god løsning fordi den har en glatt, vannavstøtende overflate som er enkel å tørke av. Oljet parkett kan også være en god løsning, men krever litt mer vedlikehold enn lakkert parkett.

Estetikk: Velg en parkett som passer til resten av kjøkkenet og boligen din. Lyse tretyper som eik og bøk gir et lyst og moderne utseende, mens mørkere tretyper som mahogni og teak gir en mer eksklusiv look.

Våre mest populære parkettgulv

Parkett Svalbard Natur

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen

Parkett Storfjord Natur

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Svalbard børstet supermattlakk

Parkett Svalbard

799 kr/m2 1049 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Tinnoset natur børstet supermattlakk

Parkett Tinnoset Natur

1200 kr/m2

Parkett Hemsedal

999 kr/m2

Fiskebensparkett Svalbard

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Vinje børstet mattlakkert

Parkett Vinje

999 kr/m2

Pris: Parkett kan være en investering, så det er viktig å vurdere prisen når du skal velge parkett for kjøkkenet ditt. Eik og bøk er ofte litt dyrere enn andre tretyper, mens mer eksotiske tretyper som teak og mahogni kan være enda dyrere.

Det er også viktig å vurdere hvordan parketten vil se ut sammen med resten av kjøkkenet, inkludert benkeplater, skapfronter og andre detaljer. Det kan være lurt å prøve å se på prøver av ulike parketttyper og finisher i kjøkkenet ditt før du tar en avgjørelse. En annen ting du bør vurdere er hvordan parketten vil tåle fuktighet og søl i kjøkkenet. Dette kan være et problem for tregulv, spesielt hvis du velger en ubehandlet finish. Det er derfor lurt å velge en parkett med en lakkert eller oljet finish, som gir en vannavstøtende overflate. Alt i alt bør du vurdere holdbarhet, vedlikehold,