Det er mulig å legge parkett på et gulv med ujevnheter, men det kan være litt mer utfordrende enn å legge parkett på et jevnt gulv. Det finnes ulike måter å gå frem på for å jevne ut et gulv før du legger parkett, avhengig av alvorlighetsgraden av ujevnhetene og hva som har forårsaket dem.

Fyll ujevnhetene: Hvis gulvet ditt har mindre ujevnheter, kan du prøve å fylle dem med en gulvsparkel. Dette vil jevne ut overflaten og gjøre den mer egnet for parkett. La sparkelen tørke helt før du fortsetter med parkett leggingen.

Legg en sponplate: Hvis gulvet ditt har større ujevnheter, kan du vurdere å legge en sponplate over gulvet før du legger parkett. Sponplaten vil jevne ut overflaten og gi en god base for parkettgulvet.

Bruk et self-leveling compound: Et self-leveling compound er et produkt som kan brukes til å jevne ut ujevne gulv. Dette produktet kan påføres i et tynt lag over gulvet og vil herde til en jevn overflate. La compoundet tørke helt før du fortsetter med parkettleggingen.

Legg et underlag: En annen løsning kan være å legge et underlag under parkettgulvet. Det finnes ulike typer underlag som kan brukes til å jevne ut ujevne gulv, for eksempel skumgummiunderlag eller korkunderlag. Underlaget vil gi en jevn base for parkettgulvet og kan også bidra til å dempe lyd. Det er viktig å huske på at det kan være mer arbeidskrevende å legge parkett på et gulv med ujevnheter, og at det kan være lurt å søke hjelp fra en profesjonell hvis du er usikker på hvordan

Les mer i GULVGUIDEN