Dette bilde viser hvordan et gulv kan se ut i Superrustikk sortering

Superrustikk gir et grovt og røft utrykk med kvist i alle størrelser. Superrustikk har i tillegg fylte sprekkdannelser som gjør at det grove uttrykket forsterkes ytterligere.

Superrustikk i denne utgaven er en eksklusiv sortering som foretrekkes i rustikke hytter og loftsleiligheter hvor naturen så til de grader skal «tas inn». Superrustikk (røff) sortering inneholder yteved, som er de lysere partiene i trestammen, som fremhever eikens naturlige «spill».

Dette bilde viser hvordan et gulv kan se ut i Rustikk sortering

Rustikk er den normale sorteringen på parkett, eller gjennomsnittet av hva man kan forvente av ekte tre. Rustikk har en normal mengde kvist, både i størrelse og antall/ omfang.

Kan inneholde små, fylte sprekkdannelser. Rustikk (normal) sortering inneholder yteved, som er de lysere partiene i trestammen, som fremhever eikens naturlige «spill».

Dette bilde viser hvordan et gulv kan se ut i Natur sortering

Natur er en sortering med lite kvist og jevnere overflate. Natur sortering inneholder ingen små, fylte sprekkdannelser slik rustikk (normal) sortering kan inneholde.

I dag så er dette den reneste sorteringen, som fortsatt har god tilgang i råvaremarkedet. Natur sortering inneholder yteved, som er de lysere partiene i trestammen, som fremhever eikens naturlige «spill».

Bilde parkettgulv med yteved

I alle sorteringer (Natur, Rustikk og Superrustikk) vil det også være tillatt med yteved i varierende grad. Yteved er en lysere ved ytterst i trestrammen, da veden er yngre enn den innerste veden.

Dette er en helt naturlig del av eika. 

hva er yteved. se bilde her
Bilde av yteved i en trestamme