Vannavvisende

Ekstrem slitestyrke

Lydisolerende

Trinnlyddempende

Enklere montering

Varmeisolerende

Mer stabil

Varmere overflate

KOMPONYLGULV ER MED HÅNDEN PÅ HJERTET, den eneste typen gulv vi kan anbefale uten noen betenkeligheter. Det er ikke lenger et “men”. Et komponylgulv er en “alt i ett” sammensetning, hvor du har de beste bruksegenskapene fra absolutt alt! Komponylgulv har en miljø id/sertifikat, hvor det i tillegg er godkjent i offentlig klasserom. I tillegg så er det et klikkgulv i longplank, som ser ut som et naturlig eikegulv.

Hva er “BEST” av parkett eller laminatgulv, er et spørsmål vi ofte møter. Vel, det kommer litt an på din situasjon og dine behov, er svaret. Svaret er litt “vagt” fordi både parkett og laminatgulv har hver sine positive og negative sider. Laminatgulv er hardt og kaldt i forhold til et parkettgulv. Akustikken i rommet er dårligere, samtidig som man skal være forsiktig med bruk av vann under rengjøring på alle typer laminatgulv.

Kjenner du deg igjen i noen av kundecasene under,
så er komponylgulv noe for deg!

Den aktive familien:

Hvilken type gulv er best for oss? Dagene består av høy energi og mye trening. Vi trenger et gulv hvor vi kan gå inn med både skisko og fotballsko. I tillegg så har vi en hund som trasker ut og inn med skitne poter. Det må tåle at vann blir liggende på gulvet en god stund, og det må tåle ekstremt høy slitasje. Vi orker ikke ha et gulv vi må fly og passe på hele tiden. Men så skal det jo være fint og trendy! Vi liker å invitere venner på besøk ved jevne mellomrom, og det er viktig for oss at vi samtidig har et hjem vi er stolte av å vise frem. Vi liker å gjøre ting selv, så gulvet må være raskt og enkelt å installere.


Den med trenings- eller aktivitetsrom:

Hvilken type gulv bør jeg legge på gym eller treningsrom? Her er det mye tråkk ut og inn fra egen inngang. Det er ikke alltid vi skifter til innesko etter en joggetur, så gulvet må tåle at det av og til dras inn litt sand og grus. På treningsrommet er det i tillegg mange tunge manualer rundt treningsbenkene som tid og ofte går i gulvet. Vi trenger et gulv som er best egnet til å tåle at vektmanualer går i gulvet. Høy musikk er viktig under trening, så akustikken i gulvet må være god. Vi ønsker også et varmt og mykt gulv hvor vi nødvendigvis ikke behøver matter når vi tar sit-ups.


Selskapslokale:

Vi trenger et gulv som er egnet i et selskapslokale. Her skal vi leie ut til bryllup, julebord, konfirmasjoner eller andre tilsvarende events. Det er umulig å vite hvordan ulike leietakere vil bruke gulvet, men vi må ta høyde for at gulvet blir utsatt for røff og brutal bruk. Her vil folk gå ut og inn med skitt under skoene og det må tåle stiletthæler. Gulvet vil helt sikkert bli tilsmusset med alt fra alkohol, øl, vin og brus til mat og kaker. Vi kan ikke regne med at dette blir tørket opp. Gulvet må derfor tåle vann og at ulike naturlige væsker grises på gulvet. Det må være enkelt å fjerne neste dag, uten at det skapes permanente flekker. Vi ønsker et gulv vi ikke må være redde for, men er sikre på at vil kunne tåle en slik bruk.


Kontor og møterom:

Vi skal ha nytt gulv på vårt kontor i åpent landskap. Siden dette er offentlig rom, er det viktig med miljøsertifikat for sikker inneluft. I tillegg så må det være et gulv som gir behagelig akustikk i landskapet, det kan fort bli mye støy. Det er mye tråkk ut og inn, så vi har et rengjøringsbyrå som vasker dette hver kveld. Det må derfor være et gulv som tåler mye og hyppig bruk av vann, uten å bli skadet. Kontorlandskapet skal gi en ro og deilig atmosfære. Det må derfor i tillegg være et gulv som gir et naturlig og hjemmekoselig preg.


Barnerommet:

Som småbarnsforeldre så blir det nok noen år hvor vi blir liggende mye på gulvet. Vi trenger derfor noe som er deilig, mykt og behagelig. Det må være godt å leke og ligge på. Med dagens strømpriser så er det et pluss om det både er varmereflekterende og isolerende mot et kaldt undergulv. Miljø og helse er viktig for oss, og det er derfor helt avgjørende at dette er et 100% miljøprodukt, uten noen form for farlige gasser. Vi må se at produktet er miljøsertifisert for å føle oss trygge. På barnerommet så ønsker vi oss et flott, eksklusivt og naturlig gulv. Det må tåle at barnet vårt gulper eller kaster opp, uten at vi trenger å være redde for at det tar skade eller at det oppstår permanente flekker.

Hva synes dere om komponylgulvet?

NFK - Notodden Fotball

- Vi valgte å gå for komponylgulvet som heter Træna, etter anbefaling av Vegard i Gulvdeal, sier Per Arne.

- Målet var å lage et rom som skilte seg ut fra resten av stadion, som har vanlig linoleumsbelegg. Uten tvil var fargevalget på gulvet med på å løfte rommet slik vi hadde tenkt.

- Strålende fornøyd, det er trivelig å ta med gjester inn hit nå. Selv om rommet er fylt med pulter og en sofakrok, får man en følelse av trivsel her inne på Blå-VIPen, som rommet kalles.

I dag brukes rommet som klasserom, til diverse selskaper og ikke minst så fungerer det som en møteplass for våre sponsorer under kamper. Så her er det høy trafikk, gulvet er like fint etter nå 3 års bruk. Her er det ingen som tar av seg skoene, som varierer fra høye hæler til fotballsko.

- Vår driftssjef, Andre, la dette gulvet selv avslutter Per Arne.

Per Arne Hansen, Daglig leder


Victoria

For 2 år siden ble gamle, ærverdige Victoria selskapslokaler pusset opp på Notodden. Blant ildsjelene i dugnadsgjengen var Tore Svalebjørg og Jon Svendsen sterkt delaktig.

Victoria selskapslokaler blir fast benyttet av Odd Fellow ordenen og Rebekka søstrene. I tillegg blir lokalene mye utleid til arrangementer som dåp, julebord, konfirmasjoner og bursdager.

Når ildsjelene skulle totalrenovere Victoria, var det viktig å beholde det gamle, opprinnelige preget. Men like viktig var det at gulvet skulle tåle en hard og variert bruk.
- Vi gikk derfor noen ekstra runder når vi skulle gjøre et valg på type gulv som ville være egnet, sier ildsjelene.

- Her blir bord og stoler flyttet rundt nesten daglig, og det er mye gris som krever hyppig og grundig rengjøring. I tillegg så er overflaten svært robust. Stiletthæler eller skotøy som drar inn grus utenfra har ikke laget noen merker eller sår i gulvet. At gulvet i tillegg er så mykt å gå på, er i tillegg virkelig et pluss for mange av oss som benytter lokalet ofte. Vi har heller ikke reagert på støyen i salen når det er mange her, så akustikken som gulvet gir må være svært god.

Siden dette er en av Notoddens eldste bygårder, er undergulvet svært skjevt og ujevnt.
- Vi ble frarådet å legge noe som helst over uten omfattende avretting. Dette ville dog bli svært kostbart, så vi lot være. Det er et langt L-lokale, som vi selv tok risikoen å montere komponylgulvet på, uten noen ekspansjon. Det er tydelig at komponylgulv har høy kvalitet, som former seg til det skjeve undergulvet og som ikke gir etter i skjøtene.

- Kort oppsummert så er vi 100% fornøyd med valget av komponylgulv, og vi hadde uten tvil valgt komponylgulv igjen, sier Svendsen og Svalebjørg samstemte.

Jon Dale Svendsen og Tore Svalebjørg, Victoria