Når du velger parkett til et rom med mye trafikk, er det viktig å tenke på hvilken type parkett som vil være best egnet for dette formålet. Her er noen ting du bør vurdere:

Holdbarhet: Parkett som blir utsatt for mye trafikk vil belastes mer enn parkett i mindre brukte områder. Derfor bør du velge en type parkett som er holdbar og tåler mye slitasje.

Finish: En parkett med en tett finish, som lakk eller olje, vil være mer motstandsdyktig mot skader og mer enkel å vedlikeholde enn en parkett med en åpen finish.

Tretype: Noen tretyper er mer holdbare enn andre. Eik, for eksempel, er kjent for å være et holdbart treslag, mens bøk kan være mer sårbart. Velg en tretype som passer til dine behov.

Mønster: Det finnes ulike mønstre å velge mellom når det gjelder parkett. En parkett med et mindre mønster kan være enklere å vedlikeholde enn en parkett med et mer detaljert mønster, da det er færre sprekker og riller som skitt og støv kan sette seg fast i.

Pris: Parkett kan variere mye i pris, avhengig av tretype, mønster og finish. Vurdér hvilken prisklasse du ønsker å holde deg innenfor, og velg en parkett som passer til dine behov og budsjett.

Profesjonell installasjon: Det kan være lurt å vurdere å få profesjonell hjelp med å legge parkettgulvet ditt, spesielt hvis det skal legges i et rom med mye trafikk. En profesjonell kan sikre at parkettgulvet blir lagt på en skikkelig måte, noe som kan bidra til å øke levetiden på gulvet.

Ved å vurdere disse faktorene nøye kan du velge en parkett som passer til dine behov og ønsker, og som vil holde seg godt i et rom med mye trafikk.

SE mer her: GULVGUIDEN