Når du legger parkett i et rom med varmekabler, er det viktig å tenke på følgende:

Materialvalg: Det er viktig å velge et parkett materiale som tåler høye temperaturer, som f.eks eik siden varmekabler vil øke temperaturen betydelig i gulvet. Massiv heltre parkett er langt mindre egnet enn lamell parkett bygd opp av tre ulike sjikt. Her ser du et utvalg av egnet 3 sjikts parkett ( 3 sjikts lamell parkett)

Underlag: Det er viktig å legge et egnet underlag under parketten for å beskytte varmekablene og for å sikre at parketten ligger jevnt og godt. Et underlag som fordeler gulvvarmen jevnt, som f.eks parkettunderlag 1,5mm ullpapp sammen med 0,2mm dampsperre,  kan hjelpe til med å beskytte varmekablene og forhindre skader på parketten.

Montering: Det er viktig å sørge for at parkett monteres korrekt for å sikre at varmen fra varmekablene fordeles jevnt over gulvet. Det anbefales å sette seg godt inn i type undergulv, samt monterinsavisningen  for å sikre at det blir gjort riktig.

Vedlikehold: Det er viktig å sørge for at parketten holdes rent og tørr for å forhindre skader. Det anbefales å bruke en fuktig klut for å tørke av parketten regelmessig og unngå å bruke for mye vann.

Temperatur og luftfuktighet: Det anbefales å ha en maksimal temperatur på 20 grader på varmekablene for å unngå skade på parketten, eller helt maksimalt opptil 27 grader. Luftfuktigheten er også i denne sammenhengen av stor betydning. Luftfuktigheten bør ligge på mellom 30% - 65%. For lav luftfuktighet sammen med høy varme på varmekablene vil øke risikoen for oppsprekking i treverket eller andre skader

Sikkerhet: Det anbefales å installere en gulv-føler på varmekablene for å unngå overoppheting og skade på parketten. Det er viktig å følge produsentens anvisninger og å sørge for at alle sikkerhetsregler følges når du legger parkett i et rom med varmekabler for å sikre at parketten varer så lenge som mulig og at det er trygt å gå på. Som regel så er maks 60W/m2 er anbefaling, selv om temperaturen i gulvet er det vesentlige. 

Les mer i GULVGUIDEN

Våre mest populære parkettgulv

Parkett Svalbard Natur

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen

Parkett Storfjord Natur

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Svalbard børstet supermattlakk

Parkett Svalbard

1049 kr/m2
Parkett Eik Tinnoset natur børstet supermattlakk

Parkett Tinnoset Natur

1200 kr/m2

Parkett Hemsedal

999 kr/m2

Fiskebensparkett Svalbard

899 kr/m2 1200 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Vinje børstet mattlakkert

Parkett Vinje

899 kr/m2 999 kr/m2 Sjekk prisen
Lavest pris
Partivare Parkett Eik Hvit børstet

Parkett Cream Narrow

699 kr/m2 899 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Narrow Tinfossen mattlakkert

Parkett Tinfossen Narrow

749 kr/m2

Parkett Icefjord Narrow

798 kr/m2 998 kr/m2 Sjekk prisen
Parkett Eik Svalbard børstet supermattlakk

Parkett Svalbard

1049 kr/m2
Parkett Eik Spitsbergen børstet supermattlakkert

Parkett Spitsbergen Natur

999 kr/m2

Parkett Vemork Natur

799 kr/m2 999 kr/m2 Sjekk prisen