Det er mulig å legge parkett over eksisterende fliser, men det er viktig å vurdere flere faktorer før du gjør det.

Underlag: Det er viktig å sørge for at flisene er jevne og rene før du legger parketten. Hvis flisene er ujevne, kan det være nødvendig å fjerne dem, sparkle ut og til slutt kontrollere med rettholt for å se at ujevnheter ikke overstiger 3mm pr. 2 meters strekk.

Om fugene mellom flisene ikke er jevne med selve flisene, men har en fordypning, så er det sterkt å anbefale at fugene blir sparklet før du legger parkett. 

Hvis flisene ligger over varmekabler, må du sørge for å legge et underlag med dampsperre for å forhindre skader på parketten. med all type gulvvarme, så vil det bli en fugtvandring som ikke må komme ut i selve parkettgulvet. Sjansen for kuving konkavt eller konveks er da til stede. Det vil også føre til unormalt mye lyd i parkettgulvet

Montering: Det er viktig å sørge for at parketten monteres korrekt for å sikre at den ligger jevnt over flisene. Det anbefales generelt å forhøre seg med profesjonelle for å sikre at parkett blir montert riktig. Husk å også å konsultere produsenten av parketten for å sikre at det er egnet for legging over fliser og å følge alle anvisningene for montering for å unngå skader på parketten.